Home » Rafting

Rafting

Rafting na belih vodah je na Baliju izredno popularen. Priljubljen je predvsem rafting na reki Ayung, v bližini mesta Ubud. Reka teče skozi deževni tropski gozd, v 100m kanjonu, zato je rafting posebno doživetje. Del reke, ki je namenjen raftingu vsebuje približno 20 brzic, ki so od 2 do 4 stopnje. Rafting je primeren za začetnike vseh starosti, svojo željo pa lahko potešijo tudi tisti željni večjega adrenalina – skiper bo ugodil vsakemu.

Na začetku 11 kilometerskega spusta boste občudovali unikatno delo desetih najbolših rezbarjev kamna. V 200m dolg naraven kamen so uklesali ljubezensko balinezijsko zgodbo Ramayana. Med spustom lahko občudujete lepote nedotaknjene narave,med ravnimi predeli reke, pa zelena riževa polja. Z malo sreče boste videli tudi balinezijske opice in iquane. V deževnem obdobju pa bo rafting se posebno pravo rain forest doživetje.

Na sredini spusta, vas bo skiper zapeljal pod veličastni slab, kjer se boste za hip odpočili in naredili kaksno lepo panoramsko fotografijo. Sledi veslanje po mirnejšem delu reke, kje boste lahko tekmovali z ostalimi rafti kdo bo prej v cilju, ponavadi smo to slovenci.