Home » JOGA & MEDITACIJA

JOGA & MEDITACIJA


Billo je zabavno, drugačno, raziskovalno in sočno. V okusih dogodivščin, novih misli, idej, znanj. Tako, kot je Iva zelo lepo podala: “Obstaja življenje pred in po Baliju. Eksotične počitnice z jogo niso samo uspele, ampak so, verjamem, v vsakemu izmed nas pustile nepopisno lepo sled, spomine, novo perspektivo.
Življenje je eno. Ne odlašajte lepih stvari na jutri, ker nikoli ne veste koiko teh “jutri” še imate. Ljubite, ker nikoli ne veste koiko časa bo ta oseba še ob vas. Smejte se, ker nasmeh čara sočnost življenju. Predvsem pa življenja ne jemljite preveč resno, tako ali tako ni nihče živ prišel iz njega. Igrajte se, zabavajte, poljubljajte cvetje, nebo, naravo, svojega psa, mahajte veselo sosedu in ga povabite na kavo. Bodite prijazni do sodelavcev in vseh na cesti – ker imamo vsi svojo zgodbo. In prepričana sem, da nobena ni lahka. In če si vzamemo čas zase, za umiritev svoje duše, sledimo svojemu srčku, ljubimo, jokamo, se smejimo in ŽIVIMO….potem je vredno!

Tako, kot je pri polnjenju posode po kapljicah na vrsti ena, zaradi katere tekočina steče čez rob – je v vrsti prijetnih, srčnih, nasmejanih, čutnih, navdušujočih trenutkov en, zaradi katerega prekipi srce. Moje na Baliju definitivno je, Zaljubila sem se, V hinduizem, v energijo otoka, mentaliteto in pristnost.
Hvala vsakemu izmed vas za družbo, zaupanje, energijo, trud, veselje in to, da ste odprli srčke novemu, drugačnemu ….z mano v Zala Villa Bali – hvala za IZJEMNO nastanitev, hrano, energijo, pristnost, prijaznost, ustrežljivost in nepozabne spomine! Hvala Andreju za ves trud, pozornost, organiziranost, skrbnost in Idi za hišno polno smeha, predajanja kulinaričnih znanj strašno okusne indonezijske kuhinje!
ANJA BOHINC BOJETU – vodja skupine

Zgodil se je Bali. In zgodila sta se Andrej in Ida.
Večina turistov Bali doživi v mondenih letoviščih ali z nahrbtnikom pri domačinih. Sama sem Bali doživela na oba načina hkrati – v mondenem letovišču domačina. Andrej Zorko je Slovenec, ki je pred leti na Bali sprva hodil kot turist, kasneje kot poslovnež, danes pa se na Bali vrača domov. Ljubezen do prelepe domačinke Ide ga je prepričala, da je spakiral kovčke in se preselil na Bali. Andrej je po duši svetovljan in poslovnež. Je človek, ki po svetu hodi z odprtimi očmi in prav v vsaki stvari vidi priložnost. Z ženo sta tako sredi magičnih riževih polj zgradila kompleks štirih prekrasnih vil Zala Villa Bali, ki jih oddajata turistom željnih raziskovanja mistike in lepot Balija.

Ker jima poslovna žilica, predvsem pa ljubezen do Balija, nista dopustila, da bi ga turisti doživeli samo v udobju njunih vil, sta svojo dejavnost nadgradila z osebnim turizmom. Tujci Bali doživljamo in pojmujemo popolnoma drugače kot domačini. In prav v tem je Andrej videl svojo poslovno priložnost. Ni lepšega, da ti oddaljeno deželo, katere kraji in kultura so ti popolna neznanka, razkaže nekdo, ki hkrati razume oboje – tako tvojo kulturo in način življenja, kot tudi kulturo in način življenja domačinov. Le tako se kot turist na zelo subtilen način spoznaš z novo kulturo, ki ti s časoma dobesedno zleze pod kožo. Priznam, tudi sama Balija ne bi doživela tako nepozabno in mogočno, če mi ga Andrej ne bi približal na način, ki mi je »domač« – z njegovo pomočjo je vsaka pusta stavba ob cesti postala živopisan tempelj poln mističnosti in bogate zgodovine.

Andrej in Ida svojo dejavnost iz dneva v dan širita. In kako jima to uspeva? V dobi internetne tehnologije, sta ubrala pot komunikacije preko družbenih omrežij in spletne strani, a kljub temu k njunemu uspehu še vedno največ doprinese komunikacija od ust do ust. Večina bi rekla, da je to precej nenavadno glede na geografsko razdaljo in stoletje v katerem smo. Vendar lahko sedaj tudi sama potrdim, da ko ju spoznaš, to postane samoumevno. Oba sta neverjetno srčna in nasmejana človeka, ki se s svojimi gosti ogromno družita, se z njimi spoznavata in pogovarjata – prav ta povezanost z gosti doda piko na i dopustovanju pri njiju. To domačnost in srčnost vsak izmed njunih gostov odnese domov in jo deli med svoje znance, ki so prav zaradi tega zagotovo njuni naslednji gosti. Torej komunikacija od ust do ust še kako močno živi!

Bali te spremeni. Za vedno.
Vsekakor je Bali samo še potrdil, kar sem zapisala v začetku: »Človek je na svetu zato, da izkoristi svoj potencial.« Ida in Andrej ga iz dneva v dan samo še potencirata – tako na poslovnem, kot tudi na družinskem področju. Vsak dan živita svoje sanje. Tudi sama Bali nisem doživela kot dopust in počitnice, ampak kot življenjsko prelomnico. Bali te hote ali nehote spremeni. Z umirjenim umom, srečno dušo ter polno glavo novih idej in priložnosti sem se vrnila domov. Izkoristit svoj potencial. Če sem do Balija samo po tiho upala, da si v življenju mogoče pa le lahko srečen pri tem kar počneš, sedaj v to na glas verjamem: “V življenju si lahko srečen.” In veste kaj vam še povem? Od sreče lahko tudi živiš!
IVA GOMBOC
PRavljice iz tujine: Življenje pred in po Baliju

Skupine
Dogodki Za Samske
Energetska Potovanja & Zdravilci
Fotografske Delavnice
Kuharska Delavnica
Joga & Meditacija