Home » MARK IN ROK

MARK IN ROK

Pobegniti na drug konec sveta je odločitev, ki je ne sprejmeš vsak dan, a pobeg na Bali k Andreju in Idi je odločitev, ki jo sprejmeš v hipu. Vedno znova zaupam ljudem, ki mi priporočijo destinacije na katerih so sami ujeli najlepši sončni zahod ali plavali med najepšimi ribami. Od trenutka, ko nas je Andrej pričakal na letališču in vse do trenutka, ko smo se na istem mestu čez 20 dni poslovili s solzami v očeh sem sestavljal in si v glavi zapisoval trenutke zaradi katerih bom v Vilo Zala povabil svoje prijatelje.

Prvič v življenju sem odložil mobilni telefon in se skoraj nikoli ne priklopil na internet, saj so bili dnevi polni presenečenj. Plaval sem z delfini, jahal slona, se potapljal, božal opice, preizkušal tradicionalne jedi, nakupoval na zelenjavni tržnici in se spustil po brzicah prečudovite reke. Ida je poskrbela, da smo se vsi trije, vsak dan znova počutili zadovoljne, Andrej pa je verjetno nase prevzel ves stres, ki ga je s seboj nosila organizacija in izpolnjevanje še tako nemogočih želja. Pitje kave ob pogledu na vulkan, plavanje v lastnem bazenu še preden ti postrežejo z zajtrkom, obisk neverjetnega zdravilca v sosednji vasi in številni nasmehi vaških otrok je le nekaj trenutkov zaradi katerih, se bomo v ta raj na zemlji vrnili takoj ko bo to mogoče.

Hvala vama za prečudovito izkušnjo, ki je popolnoma spremenila naša življenja in če si lahko dovolim…nikoli več ne bo tako kot je bilo pred obiskom Vile Zala. Moja lestvica za ocenjevanje najlepših destinacij je postavila nov najvišji standard in težko ga bo preseči.

Mark Žitnik in Rok Strle